Kortingscode tips

Je bent al dagen op zoek naar een leuk cadeautje voor een vriend. Je hebt niet zo’n heel groot budget, want alle vrienden waarmee je wat zou geven hebben ineens zelf al iets. Maar je wil natuurlijk nog wel iets leuks geven. Kortingscodes zijn een uitkomst als je heel veel ideeën hebt, maar niet zo’n heel groot budget. Je kunt hier namelijk veel geld mee besparen. Het is daarom handig om altijd te kijken of er een actie loopt, om zo niet te veel te betalen voor het product. Van vasteklantenkorting tot groepskorting, er zijn veel verschillende mogelijkheden waarmee je goedkoper uit kunt zijn. Kortingscodes zijn – zoals de naam al doet vermoeden – codes die je bij online shoppen in kunt zetten om korting te krijgen. Deze codes kun je op verschillende manieren verkrijgen. Met deze codes kun je shoppen met korting.

 

Waar vind je kortingscodes?

Kortingscodes kun je via verschillende wegen verkrijgen. Dit ligt onder andere aan wat voor actie het is. Je kunt een code bijvoorbeeld ontvangen op het moment dat je je voor het eerst inschrijft voor de nieuwsbrief van het bedrijf. Deze code kun je dan vervolgens meteen in de webshop gebruiken. Maar ook zijn er online veel websites te vinden die kortingscodes verzamelen en verspreiden. Kijk onder andere eens op kortingscode.nl, actie.nl of mrKortingscode.nl. Ook via sociale media, televisie en andere reclames worden vaak codes uitgedeeld. Je weet nooit wanneer je er een tegenkomt, dus houd dus altijd je oren en ogen open. Als je er een voorbij ziet komen, maak een foto of schrijf de code op. Deze kan vaak goed van pas komen op een later moment, als de looptijd het toelaat.

 

Verschillende soorten korting

Er zijn verschillende soorten kortingscodes. Zo kun je bijvoorbeeld korting krijgen als je veel dezelfde producten afneemt. Maar ook bij het kiezen voor een bepaalde betaalmethode kun je soms voordeel krijgen. Deze vermindering van het bedrag gaat alleen niet via codes, maar zijn voor iedereen beschikbaar. Kortingen in de vorm van codes zijn vaak productkortingen, groepskortingen, vaste- of nieuweklantenkorting en de originele acties van bedrijven. Deze kortingen kun je soms online vinden, maar soms krijg je deze bijvoorbeeld alleen als je ingeschreven staat voor de nieuwsbrief.

 

Soorten couponcodes

Productkortingen zijn kortingen die alleen gelden op een bepaald (aantal) product(en). Hier worden dan codes voor uitgeschreven. Als je deze code verzilvert, krijg je korting op dat bepaalde product. Bij groepskorting krijg je bijvoorbeeld bij de aankoop van verschillende merken een code op het product. Deze code kun je vervolgens verzilveren om weer andere producten/diensten met korting te kunnen bestellen. Als je ingeschreven staat bij een nieuwsbrief, word je gezien als vaste klant. De organisatie laat hiervoor zijn waardering blijken met het sturen van kortingscodes die alleen in die brief staan. Zo heb je als vaste klant dus extra korting. Maar ook als je je voor het eerst inschrijft bij een nieuwsbrief krijg je vaak 10 procent korting. Deze code kun je dan meteen gebruiken in de webshop. Ook originele acties van bedrijven gaan vaak gepaard met kortingscodes, die je dan in boekjes of online kunt vinden.