kraan

Voordelen van een waterontharder

Je hoort het niet vaak omdat in Nederland relatief goed water uit de kraan komt, maar een waterontharder kan een hele goede toevoeging zijn in je keuken.

Vaak zie je in het buitenland dat men niet ui de kraan drinkt. Dit komt omdat de waterleidingen in die landen gewoon niet hygiënisch of zuiver genoeg zijn. Dit is voor Nederlanders vreemd want wij zijn immers gewend om het water uit elke kraan uit ons huis te kunnen drinken. En dit komt dus omdat ons waterkwaliteit erg goed is.

Kalk in het water

Toch is er in ons water nog best veel kalk te vinden. Dit zorgt ervoor dat het water “hard” wordt. Een term die gebruikt wordt bij water met een hoog kalk percentage. Kalk is niet zozeer schadelijk, vooral niet voor het lichaam, maar kan wel voor vervelende praktische nadelen zorgen. Bijvoorbeeld kalkafzetting op glazen waardoor deze sneller dof worden. Ook kan de kalk overal in de badkamer en wc’s teruggevonden worden waardoor het steeds vaker nodiger is om deze ruimtes schoon te maken. Een irritante klus die ook nog eens veel geld aan schoonmaakmiddelen kan kosten. Wat weinig mensen weten is dat kalk zelfs de effecten van zeep en shampoo kan tegen werken. Kalk kan dus een negatief effect hebben op je hygiëne.

Waterontharder_kortingscodetips (002)

Waarom een waterontharder

Waterontharders zijn simpel te monteren en zijn te vinden in allerlei soorten en maten. Aangezien er zoveel bestaan, is het in ieder geval goed om te weten dat het mogelijk is dat jij de juiste gaat vinden. Eventueel zou je ook nog je eigen kalkontharder mee kunnen nemen wanneer je bijvoorbeeld naar het buitenland gaat, op die manier kan je ook in het buitenland het water verzachten.

Een waterontharder kan je hier vinden als je nog op zoek bent naar een manier om je water te verzachten.

Vliegtickets boeken

Zoeken

Kortingscode categorieën

    Speciaal geselecteerd voor jou