in , , ,

Verrijk je kennis over de natuur in Naturalis

naturalis leiden

Naturalis is een onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum in Leiden. Het museum werd in 2010 opgericht als Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis uit een fusie van drie grote culturele bedrijven: het Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis, het Zoölogisch Museum Amsterdam en het Nationaal Herbarium Nederland. 

Het centrum beheert het grootste deel van de Nederlandse natuurhistorische collecties. Binnen het museum willen ze de bezoekers informeren over de biodiversiteit op aarde, waarbij ze gebruikmaken van moderne educatieve trajecten. Naast het museum beschikt Naturalis ook over vele natuurinformatie websites en mobiele apps. 

Naturalis is naast een museum ook een onderzoeksinstituut en internationaal kenniscentrum waar wordt gewerkt aan biodiversiteit vraagstukken door verschillende (gast)onderzoekers. Zij specialiseren zich in het onderzoeken van de mariene en terrestrische zoölogie, botanie en geologie. Het centrum is verbonden met de universiteiten van Leiden, Wageningen en Amsterdam waar medewerkers universitair onderwijs en gastcolleges verzorgen.

Wat denk je?

efteling

Laat je betoveren in het magische sprookjesbos van de Efteling

netflix

De verschillende soorten gratis producten